Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко проблема, които вече трябва да реша.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко проблема, които вече трябва да реша.

Имам няколко проблема по колата, които се надявам ще помогнете да локализирам. Значи единия е, рано сутрин когато не е карана колата, се чува, но не отвън, а вътре, едно гадно скърцане отпред от дясно при всяка неравност. Като я оставя час например и после се кача го няма това скърцане. Бях попаднал на един пост на колега със 147 мисля, който беше казал че е тампон на горен носач.
    Другия проблем е, пак рано сутрин първо палене първа и втора ги вкарва много трудно ако не раздвижа първо. Приятел ми каза, че маслото било разредено или калпаво и трябвало да се смени, така ли е?
    И с това запотяване на предните стъкла - писна ми да я чистя със салфетка всеки път или 16 градуса навън да не мога да си отворя прозореца, защото се получава голяма амплитуда и трябва да карам на климатик, ако искам да не са запотени. Нямам идея на какво да я заведа, дали на сервиз за климатици или на обикновен сервиз, защото може навсякъде да е пробива, а ме е страх да не е от радиатора и да го сменя напразно. Как да не му писне на човек Имах нужда да се изповядам
    Last edited by achkar; d.m.y г., 23:20.
    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
    Имам няколко проблема по колата, които се надявам ще помогнете да локализирам. Значи единия е, рано сутрин когато не е карана колата, се чува, но не отвън, а вътре, едно гадно скърцане отпред от дясно при всяка неравност. Като я оставя час например и после се кача го няма това скърцане. Бях попаднал на един пост на колега със 147 мисля, който беше казал че е тампон на горен носач.
    Другия проблем е, пак рано сутрин първо палене първа и втора ги вкарва много трудно ако не раздвижа първо. Приятел ми каза, че маслото било разредено или калпаво и трябвало да се смени, така ли е?
    И с това запотяване на предните стъкла - писна ми да я чистя със салфетка всеки път или 16 градуса навън да не мога да си отворя прозореца, защото се получава голяма амплитуда и трябва да карам на климатик, ако искам да не са запотени. Нямам идея на какво да я заведа, дали на сервиз за климатици или на обикновен сервиз, защото може навсякъде да е пробива, а ме е страх да не е от радиатора и да го сменя напразно. Как да не му писне на човек Имах нужда да се изповядам
    Относно първа и втора .. по-скоро съединитела ти е тръгнал Но е хубаво да си смениш и маслото в скоростите Колкото до това , че ти се запотяват стъклата .. смени филтъра за купето на климатика и би трябвало да нямаш проблем ! Пък и не мога да разбера как като си отвориш прозореца се изпотяват ..
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Изповядан си, чадо мое ! /шегувам се/
      За скърцането - при повечето 166 го има. Важното е, че е само първоначално и после се оправя. И при мен е така. През лятото не скърца.
      За маслото приятелят ти има право. Поне най-елементарното е да го смениш, ако не си го правил или да провериш нивото му - има щека. Тогава ще му мислиш по-нататъка..
      Изпотяването е харакерно за добре изолираните коли. Причините са няколко - мокри стелки и мокет, теч от охлаждащата течност в купето, проблеми в клапите за външен въздух или вътрешните разпределителни и др. Препоръчвам ти първо да изкараш колата на слънце да я понапече, ако все още е такова времето, като в същото време се ослушваш за другите неща.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:22.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Това с изпотяването е Голям проблем и при мен.
        Както си спомняте бях пуснал тема че губи антифрийз...Тогава мислех че и запотяването идва от там.Тоест че изпуска от радиатора.Сега вече от доста време не наливам,но както казва колегата,ако навън е топло и отворя прозореца,моментално предното стъкло се запотява.Това е странно!??!?Преди няколко дни си бях полегнал върху двигателя,тогава забелязах че водата която се стича по предното стъкло,влиза директно върху питата на климатика./тя е отпред на радиатора на парното/.До тук съм сменил 3 филтъра.Мисля си че уплътнението на филтъра/нещо като гума/,пропуска.А изпотяването си е същото.Климатика съм го проверявал,няма нужда от доливане.Явно с това запотяване трябва да се направи нещо.Имам чувството че съм сложил овлажнител вътре.
        Та колега двама сме с подобни проблеми.
        За скоростите..смених комплект съединител с новичко масло,и всичко заспа.При мен беше същото с 1 и 2-ра сутрин.
        А другата 166-ца няма такива проблеми..
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          смених комплект съединител ..
          Колко пари е комплекта , че и моя е тръгнал ?

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
            Колко пари е комплекта , че и моя е тръгнал ?
            339лв
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
              Относно първа и втора .. по-скоро съединитела ти е тръгнал Но е хубаво да си смениш и маслото в скоростите Колкото до това , че ти се запотяват стъклата .. смени филтъра за купето на климатика и би трябвало да нямаш проблем ! Пък и не мога да разбера как като си отвориш прозореца се изпотяват ..
              Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Изповядан си, чадо мое ! /шегувам се/
              За скърцането - при повечето 166 го има. Важното е, че е само първоначално и после се оправя. И при мен е така. През лятото не скърца.
              За маслото приятелят ти има право. Поне най-елементарното е да го смениш, ако не си го правил или да провериш нивото му - има щека. Тогава ще му мислиш по-нататъка..
              Изпотяването е харакерно за добре изолираните коли. Причините са няколко - мокри стелки и мокет, теч от охлаждащата течност в купето, проблеми в клапите за външен въздух или вътрешните разпределителни и др. Препоръчвам ти първо да изкараш колата на слънце да я понапече, ако все още е такова времето, като в същото време се ослушваш за другите неща.
              Ако беше от влажност в купето, предполагам, че щеше да е постоянно запотено, а то става само след като се затопли двигателя. Тоест при първо палене за деня няма нищо, но като я оставя след това веднага се запотяват. Сменихме го филтъра, но продължава. Като беше още по-студено, като запалех сутринта, виждаше се парата от духалките на стъклото. И антифриз си губи. И пак на гадно почна да мирише като издухва, май на антифриз. Та къде да я водя тая мойта. А за скърцането колкото по-студено толкова повече скърцаше. То ми е ясно, че много скърцат, ама преди го нямаше, появи се по-късно, тоест по-ранните студени дни го нямаше това нещо, а вече се появява и при 11 градуса.
              Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!

Comment

339лв
                Аз мислех , че е повече Скоро ще се сменя значи

Comment

Това с изпотяването е Голям проблем и при мен.
                  Както си спомняте бях пуснал тема че губи антифрийз...Тогава мислех че и запотяването идва от там.Тоест че изпуска от радиатора.Сега вече от доста време не наливам,но както казва колегата,ако навън е топло и отворя прозореца,моментално предното стъкло се запотява.Това е странно!??!?Преди няколко дни си бях полегнал върху двигателя,тогава забелязах че водата която се стича по предното стъкло,влиза директно върху питата на климатика./тя е отпред на радиатора на парното/.До тук съм сменил 3 филтъра.Мисля си че уплътнението на филтъра/нещо като гума/,пропуска.А изпотяването си е същото.Климатика съм го проверявал,няма нужда от доливане.
                  Та колега двама сме с подобни проблеми.
                  Е трима сме и аз имам същите симптоми !
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Айде още 1 проблем. Днес ме спряха, че не ми работи левия фар.. а работеше и се сетих, че като паркирах на обяд, ударих висок бордюр с предницата, но като погледнах нямаше нищо. ПОне не ме глобиха. Дали може да се е откачил някой кабел?

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
                      Айде още 1 проблем. Днес ме спряха, че не ми работи левия фар.. а работеше и се сетих, че като паркирах на обяд, ударих висок бордюр с предницата, но като погледнах нямаше нищо. ПОне не ме глобиха. Дали може да се е откачил някой кабел?
                      Ами извади крушката и ще разбереш. Освен това една крушка е 5-10 лв.

Относно полицаите - когато имаш резервна крушка в багажника, не те глобяват. Следи си лампата на таблото при всяко палене и ако свети - виж коя крушка ти е изгоряла, защото за фаровете винаги правят проблеми.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Ами извади крушката и ще разбереш. Освен това една крушка е 5-10 лв.

Относно полицаите - когато имаш резервна крушка в багажника, не те глобяват. Следи си лампата на таблото при всяко палене и ако свети - виж коя крушка ти е изгоряла, защото за фаровете винаги правят проблеми.
                        Благодаря колега, утре ще я погледна с приятел. Не бях запознат какви са наказанията, но тоя ми говореше за спиране от движение и 150 лева глоба, че и отнемане на точки. Сигурно са ламтели за парички, защото се ослушваха сигурно 2-3 минути "Колега ще му пишем или ще му простим" ама по най-насрания начин. Много смешна ситуация отстрани.

Comment

а каде се намира тая пръчка за маслото на скоростите
                          alfa 166jtd@super

Comment

И моята като поработи се запотява стъклото - точно там където духат въздушните струиики стават две петна. Отначало дори мислех че е мазно от мазен парцал, но като гледам коментарите се обеждавам , че е от антифриз и трудно се бърше. Поскърцването при мен е отляво и то не при дупка-да претропа, а например при легнал полицаи - когато се разтяга колелото...
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                              а каде се намира тая пръчка за маслото на скоростите
                              На ТС е под казанчето за спирачната течност, на около 50см. под него, предполагам, че и при вас е най- вдясно на коша. Вгледай се внимателно и ще видиш пръчката.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:06.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X